Novi klinički centar u Nišu je otvoren uz veliku pompu, i na sve uši najavljivan kao simbol novog vremena i novog zdravstva. Tvrdili su da ćete tu, ako nigde drugde, dobiti zdravstvenu uslugu na najvišem nivou. Ali, to je samo još jedna nova laž.

Ne smemo dozvoliti da zdravstveni radnici više budu zaštićeni ko beli medvedi. Ko zaslužuje, treba biti nagrađen. A ostali, drski i bezobrazni, moraju trpeti sankcije za svoje ponašanje.
Ne znam kako je na drugim odeljenjima, ali na odeljenju ortpedije KCN rade izuzetno drski i bezobrazni ljudi. Evo šta vas čeka, ako odlučite voljno ili nevoljno da boravite na ortopediji KCN.

1.Ponašaće se prema vama kao da ne postojite
Tehničar ili medicinski brat, šta li je, ulaziće vam bez pardona u sobu kako bi obavio svoj telefonski poziv. Pri tome biće glasan, i isteraće vas iz pameti, ne gledajući koje je doba dana ili noći. I kako je drsko ušao, tako će i izaći, bez pozdrava, bez izvinjenja, bez pitanja kako ste, bez humanosti, bez ičega.

2. Pozvati sestru da vam dođe u sobu je poseban padež
Ako pokušate da ih pozovete klasično(služeći se svojim glasovnim mogućnostima praviće se Englezi, tako da je potrebno uzeti neko drugo sredstvo za zvanje po mogućstvu nešto jako i čvrsto što možete lupati o krevet i što stvara buku-to vam je jedini spas. Jer ono digitalno zvono kojim pacijenti mogu da pozovu sestru ne izlazeći iz sobe, same sestre ISKLJUČUJU kako ih ne bi uznemiravali. Ljute se što ih zovete, jer Bože moj, ne mogu na miru da kafenišu i da se siti ispričaju. Smetate im.

3. Zaborave da vam daju lek protiv bolova
Kada ih pozovete da vam dođu, i da vam izađu u susret, to se otegne na duži vremenski period, jer nisu zainteresovane da rade. Ili, ako se najzad smiluju da dođu imaju problem da vam izađu u susret. Npr. ako tražite lekove protiv bolova može da se desi da vam kažu nešto u stilu “Dobro”, i da potom zaborave da ste ih uopšte i zvali.

4. Ne menjaju često posteljinu.
Opravdanje im je da nemaju dovoljno posteljina kako bi promenili. Nov klinički centar, a pacijenti spavaju u prljavim krevetima. Bruka, ministre Lončar.

Prema tome, ako želite da budete zanemareni,da vas vređaju, i da se prema vama ponašaju drsko i sa visine, i kao da ne postojite-slobodno dođite u KCN.

P.S. Doduše, ruku na srce, ima dobrih i finih duša. Njima svaka čast!