Hari Varešanović i muzičari iz njegovog benda održaće u sklopu svoje turneje nekoliko koncerata u Srbiji.

hari mata hari koncerti bg niš novi sad niš

Bosanskohercegovačka grupa „Hari Mata Hari“ već tri decenije žari i pali muzičkom scenom u regiji. Uskoro će obradovati svoje obožavaoce u Srbiji, gde će održati koncerte. Sa publikom će se družiti u Nišu 9. marta u Hali „Čair“. Zatim će 13. aprila u njihovim hitovima uživati fanovi u novosadskom „Spensu“. A, 14. aprila nastupiće u Beogradu, u Sava centru.

Karte za koncert u Nišu su 800 dinara, i mogu se nabaviti preko sledećeg linka http://www.ddtickets.rs/

HARI VAREŠANOVIĆ: Sevdah je duboko u meni, odrastao sam uz violinu dede sevdalije

Publika će imati prilike da čuje brojne pesme koje su obeležile više od 30 godina duge karijere. Numere „Kad dođe oktobar“; „Sedamnaest ti je godina“; „Svi moji drumovi“; „Volio bi da te ne volim“; „Što je bilo, bilo je“; „Strah me da te volim“; „Prsten i zlatni lanac“; „Ja ne pijem“; „Kad dođe oktobar“ i mnoge druge, hitovi su koji su obeležili jugoslovensku scenu.

hari mata hari koncerti bg niš novi sad niš
Foto: Facebook / Hari Mata Hari

Koncerti će biti prilika, da pored fenomenalnih starih hitova, Hari i bend promovišu i nove pesme sa aktuelnog albuma „Ćilim“. Sa ovog izdanja su se izdvojili kompozicije „Staromodan tip“, „Ćilim“, kao i zajendička pesma sa Elenom Risteskom „Još me plašiš“. Takođe, na albumu je i izuzetna balada „Nema ljubavi“, koju izvode zajedno sa Jelenom Tomašević.

„Hari Mata Hari“ je grupa koja je do sada održala preko 1.000 koncerata i prodala više od pet miliona primeraka diskografskih izdanja. Bend je osnovan u jesen 1986. u Sarajevu, a dve godine kasnije objavili su album prvenac za zagrebački „Jugoton“. Brzo su zauzeli mesto u samom vrhu jugoslovenske pop scene, na kojem uspešno opstaju svih godina.

 

hari mata hari koncerti bg niš novi sad niš
Foto: Almin Zrno / Promo Music Star Production

„Hari Mata Hari“ je na tri uzastopna MESAM-a (1989, 1990. i 1991.) osvajao titulu najbolje pop grupe SFRJ. U svojoj kolekciji grupa ima i brojne druge nagrade i priznanja. Moglo bi se reći da su ljubavne balade njihov zaštitni znak. A, muzički stručnjaci dodaju, da one imaju jaku primesu lokalnog zvuka, te su postigle izuzetan komercijalni uspeh i postale su evergrini. Krunu uspeha predstavljalo je osvajanje trećeg mesta na „Pesmi Evrovizije“ 2006. u Atini, sa pesmom „Lejla“, koju je komponovao Željko Joksimović.

Hari Varešanović (57), lider benda, Sarajlija, odrastao je u muzičkoj porodici, koja je negovala sevdalinku. Njegov deda Mehmed Varešanović bio je doajen sevdaha, a svirao je i violinu. Hari je kao klinac učio da svira gitaru i peva. Prvi bend osnovao je 1971. i tada počinje da se bavi pop muzikom. Godine 1982. postaje član grupe „Ambasadori“, koja je bila jedna od najvećih pop škola u Sarajevu. Grupu „Hari Mata Hari“ osnovao je 1984. i ona postaje njegov životni muzički projekt.

Tokom karijere Hari je snimio duete sa velikim muzičkim zvezdama – Safetom Isovićem, Harisom Džinovićem, Dinom Merlinom, Ninom Badrić, Ivanom Banfić, Hankom Paldum, Halidom Bešlićem, Kemalom Montenom, Draganom Mirković… pevao je i sa Sarajevskom filharmonijom, kao i na koncertima sevdaha. Bavi se i autorskim radom, pa su Harijeve pesme otpevale njegove kolege – Nina Badrić, Emina Jahović, Severina, Lepa Brena…Grupu

„Hari Mata Hari“ čine Hari Varešanović (vokal), Izudin Izo Kolečić (bubnjevi, udaraljke), Karlo Martinović (solo gitara, prateći vokal) i Nihad Voloder (bas-gitara, prateći vokal).

Izvor teksta i slika : https://www.antrfile.com