Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je da kupi knjigu kako bi joj vreme brže prošlo. Uz knjigu kupila je i paketić keksa.

Sela je u VIP čekaonicu kako je niko ne bi uznemiravao. Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je čitao novine. Kad je ona počela uzimati keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je čitati knjigu. U sebi je pomislila: “Ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila“

Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovek pored nje, ne obazirući se ni na šta, uzimao je isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i devojka pomisli: “Bas me zanima sta će sad da uradi!“ Čovek uze poslednji keks i podeli ga na dva dela!”
“Ovo je zaista previše”, pomisli djevojka, šokirana uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice.

Kada se osetila malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sela je na mesto gde nije bilo nikoga da bi izbegla neke druge neugodne događaje. Zatvorila je knjigu i otvorila torbu da je ubaci u nju. U tom trenutku ugleda paketić keksa, jos uvek netaknut.
Postide se kao kradljivac i tek tada je shvatila da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sedeo pored nje, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj poslednji komad sa njom, totalno suprotno od nje, kojoj su bili povređeni ponos i osećanja.

Koliko puta u našem zivotu ćemo ili smo pojeli tuđi keks, a da to nikad nećemo ili nismo ni saznali?
Pre nego što dođete do brzopletog zaključka i pre nego što počnete misliti loše, GLEDAJTE sa pažnjom detalje, vrlo često situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled.