Iako je godinama praksa da se niški Sajam održava u oktobru ili novembru, odnosno mesec dana nakon beogradskog, ovogodišnji će biti odložen jer zbog sportskih dešavanja u hali “Čair” nema slobodnih termina. 55. Sajam u Nišu biće, kaže direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić, održan od 24. do 30. decembra.

Savić napominje da su razmišljali o tome da Sajam organizuju na nekoj drugoj lokaciji, ali su ipak odustali od te ideje.

Onda bismo morali da pristanemo na neki manji prostor, što bi značilo da će biti manje izdavača i ne bi to bio sajam na koji su posetioci navikli i koji Niš treba da ima. Mi smo se javili na vreme za halu “Čair”, ali prosto nismo mogli da nađemo odgovarajući termin do kraja decembra – objašnjava direktor NKC-a.

Ističe da je interesovanje izdavača, bez obzira što je termin pomeren, ostalo isto, te da niški Sajam neće ostati bez štandova velikih izdavačkih kuća.

Već se javljaju izdavači, nije im problem što je Sajam u Nišu krajem decembra i većini je bilo važno da se naš sajam ne preklopi sa onim u Sarajevu – kaže Savić.

Izvor: www.juznevesti.com