2 – 8. 12. 2019, Hala ČAIR,

radno vreme 10 – 20 sati

56. NIŠKI SAJAM KNJIGA održava se ove godine od 2. do 8. decembra u Sportskoj hali „Čair”. Svečano otvaranje ove tradicionalne sajamske manifestacije je u ponedeljak, 2. decembra 2019. godine, s početkom u 18 časova.

Organizator Sajma Niški kulturni centar potrudio se da dovede naše najveće i najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće kako bi Nišlijama bila dostupna što raznovrsnija izdanja iz oblasti beletristike, svakojake publicistike, nauke, tehnike, svih grana umetnosti i sporta, kao i dečja, omladinska i udžbenička literatura, stripska izdanja i slikovnice, enciklopedijska izdanja, rečnici i leksikoni, teološka literatura i fototipska izdanja, kapitalni izdavački poduhvati… I ove godine će posetioci Niškog sajma knjiga moći da obiđu štandove s literaturom na engleskom jeziku, kao i one s antikvarnim knjigama koje će nas podsetiti na nekadašnje jugoslovenske izdavačke gigante. Svi izdavači najavljuju značajne sajamske popuste, što će omogućiti najrazličitijim vrstama čitalaca da po najpovoljnijim cenama dođu do knjiga za koje su zainteresovani.

Sajam knjiga će pratiti svakodnevne promocije, književni susreti, razgovori, potpisivanje knjiga od strane naših uglednih pisaca i drugi prateći programi. Tradicionalno će se u okviru Sajma održati i Dečiji dan, kada će se s najmlađima družiti poznati dečiji pisci.

Zvanične sajamske nagrade PRESAD MUDROSTI (za najbolju celokupnu godišnju izdavačku produkciju, za najbolju ediciju i najbolje pojedinačno izdanje), INICIJAL (za autorski doprinos umetnosti ili nauci, za delo koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu i za delo koje spaja sadašnjost i budućnost) i OTISAK (za estetski, tehnološki i intermedijalni tretman knjige), kao i priznanje „Boža Vojinović“ (koje se dodeljuje pojedincu za afirmaciju Niškog sajma knjiga), biće uručene četvrtog dana Sajma, u četvrtak, 5. decembra, u 12 sati.

Očekujemo Vas na 56. Niškom sajmu knjiga!

Cena ulaznice je 120, a za grupne posete 70 dinara.

Informacije: Niški kulturni centar, 018 595 740.

facebook niški sajam