Francuski institut u Srbiji, posredstvom programa LabCitoyen, pruža šansu jednoj mladoj osobi da u periodu od 1. do 9. jula 2018. u Parizu razmenjuje svoja iskustva na temu „Obrazovanje i ljudska prava“ sa ostalim učesnicima iz celog sveta, kroz brojne aktivnosti vezane za ovu oblast.

Prijava se vrši slanjem članka na zadatu temu, najkasnije do 30. marta 2018.

Konkurs je otvoren za studente i mlade, starosti između 20 i 26 godina.

Još neki od uslova su da kandidat mora biti državljanin Srbije, da dobro vlada francuskim jezikom i da se bavi obrazovanjem ili je zainteresovan za oblast obrazovanja.

U okviru ovog programa, učesnici će imati priliku da učestvuju u brojnim debatama, konferencijama, diskusijama, okruglim stolovima i radionicama na francuskom jeziku, kao i upoznavanju raznih kultura.

Francuski institut u Srbiji je sastavni deo svetske mreže koju čini više od 100 francuskih instituta. Ovaj institut ima svoja sedišta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Ostvaruje projekte iz oblasti umetnosti, kulture, nastave i promovisanja francuskog jezika, visokog obrazovanja i istraživanja, a takođe je posvećen mladima, kulturnim i društvenim inovacijama, kao i debatama o mnogim velikim savremenim temama.

Dodatne informacije o temama i načinu prijave možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.

Izvor  www.kapitalmagazin.rs Autor: Anita Stefanov