Spremite za urnebesno veče, jer genijalnog gospodina Kesića ponovo ćemo gledati u niškom Domu Vojske u utorak 16. oktobra od 20 sati!

Kesić, priče i pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stendap komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem pesama i interakcije sa publikom.

Zoran Kesić, jedno od najpoznatijih TV lica u Srbiji. I jedan od najcenjenijih satiričara i humorista u regionu bivše Jugoslavije.

U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško -ženskih odnosa, umetnosti, medija, društvenih mreža..
Kesić se poigrava sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme. Tokom priredbe priča i peva. Otuda i naziv programa “Priče i pesme”.

Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema deo materijala namenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa. Podrazumeva se, primera radi, da će se u Beču “grčiti u hotelskoj sobi i izbegavati gej semafore”, da će u Dubaiju polagati kamen temeljac za “Dubai na vodi”, da će u Kanadi tragati za čuvenom “ženinom tetkom”, a da će u Amsterdamu…dobro, nema veze šta će u Amsterdamu, ko zna ko bi ovo mogao da pročita. Na taj način se i njegove priče i pesme, svakim novim nastupom, proširuju i obogaćuju, pa ova priredba dobija formu živog, rastućeg, menjajućeg organizma.

Nakon Ciriha, Dubaija, Beča , Toronta, Amsterdama i Sarajeva,Niša, tri puta Novog Sada, Palića, Kotora, Osla sledeća stanica na Kesićevoj veseloj turneji je ponovo Niš.