I ovog meseca će građani moći besplatno da se pregledaju u Kliničkom centru u Nišu, a kako najavljuju iz Uprave, u nedelju 25. februara od 8 do 16 sati radiće se kardiološki i očni pregledi, kao i laboratorijske analize – merenje nivoa šećera u krvi i tumor markeri jajnika i prostate.

Kardiološki pregledi će se raditi u specijalističkim ambulantama u novoj zgradi Kliničkog centra, tačnije u Centru za radiologiju, a ulaz je sa glavnog stepeništa.

Svi zainteresovani za očni pregled, isti mogu obaviti u specijalističkim ambulanatama Klinike za očne bolesti, u starom delu naše zdravstvene Ustanove – dodaju u Kliničkom centru.

U starom delu Kliničkog će se raditi i laboratorijske analize krvi.

U prostorijama zgrade Nuklearne medicine žene će moći da urade tumor markere jajnika.

Analize za proveru nivoa šećera u krvi i tumor markeri prostate radiće se u laboratorijama zgrade Centra za medicinsku biohemiju, a ulaz je iz zgrade Uprave.

Podsetimo, ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koja se organizuje širom Srbije. Cilj je rana i dijagnostika i prevencija bolesti, a dosad je, kažu, na besplatne preglede došlo blizu 100.000 građana, od kojih je više od 2.000 upućeno na dalju dijagnostiku i lečenje.

Izvor : www.juznevesti.com