Da li ste ikada razmišljali o predivnoj moći reči? Misliti je govoriti. Vaša misao je vaša reč. U Bibliji se kaže Reči kazane u pravo vreme, zlatne su jabuke u srebrnim posudama(Izreke 25:11). Daje nam se i sledeće: Saće meda reči su ljupke, slatke duši i lek kostima  (Izreke 15:24).

Da li su vaše reči slatke ušima? Ako kažete :”Ne mogu dalje. Nemoguće je. Sada sam previše star. Kakve šanse imam da postanem bogat? Marija može, ali ja ne mogu. Nemam para. Ne mogu sebi da priuštim ovo ili ono. Pokušao sam, ali ne vredi”, videćete da vaše reči nisu kao saće, da nisu konstruktivne. One vas ne uzdižu i ne inspirišu. Pored toga, ono što rečima izjavljujete stvarno će se i ostvariti.

Reči koje govorite moraju biti prijatne kostima, što znači da vaš govor mora da vas uzdigne, razveseli i učini srećnim. Kosti su simbol podrške i simetrije. Vaš govor mora da vam bude koristan i da vas ojača. Odlučite sada i značajno recite : “Od ovog trenutka pa nadalje, reči koje koristim donose izlečenje, prosperitet i inspiraciju i jačaju mene i svakog drugog.”

Pošto su vaše reči stvarno izuzetno moćne, važno je da govorite prave stvari u pravo vreme i da, osim toga, vodite računa da vaše reči u svakoj prilici budu “slatke za uši i prijatne za kosti”.

Autor: Sandra Svetozarević