Znamo da je preduslov dobrog zdravlja adekvatna ishrana, ali retko ko je svestan činjenice da je kako za celokupno fizičko, tako i mentalno zdravlje podjednako važna i mentalna higijena. A, da li vi pazite na to kakvim mislima hranite svoj um?

Prekinite slušati druge, koji vam savetuju šta bi trebalo da učinite i počnite obraćati pažnju na ono što VI hoćete da učinite. Ako nešto hoćete da učinite ne morate ni znati KAKO ćete to učiniti.

Znate, dva mlada mehaničara iz Dejtona, Ohajo, koji su popravljali bicikle, upoznali su celo čovečanstvo sa jednim sasvim novim svetom. Oni su bili prvi, koji su leteli avionom. Ceo svet je verovao da to ne može, da je nemoguće napraviti mašinu za letenje, jer će sve što je teže od vazduha da se sruši na zemlju.

Ali braća Rajt, popravljači bicikala su želeli da lete, tako da su u tome i uspeli.

Ono što vozači relija uče, kada njihovo vozilo izgubi kontrolu, jeste da ne gledaju u ono čega se plaše da će udariti. Jer ako gledaš u pravcu onoga što pokušavaš da ne udariš, desiće se prosta, tragična stvar – gde gledaš, tamo ćeš i otići. Kad vozač gleda u pravcu objekta kog se plaši da će udariti, onda će baš tu i udariti.

Ovo je upotrebljivo i za svakodnevni život; ako se fokusirate na ono čega se plašite, definitivno ćete dobiti još više toga na šta ste se fokusirali.

Zato unapred odlučite na šta se želite fokusirati ili ćete patiti zbog života u kom ćete samo reagovati na okolnosti koje vam se dešavaju.

Postavljajte u svoj um ono što VI IZABERETE, a ne ono što SLUČAJNO i zbog NEOPREZA stiže u njega. Ako to ne činite svesno i svakodnevno, zapitajte se šta će iz vašeg spoljašnjeg sveta stići u vaš unutrašnji svet, šta će uneti TV, novine, negativni ljudi.

Negativnost je konstantna i moramo razviti mentalni mišić i volju da oblikujemo VISOK KVALITET SVOG ŽIVOTA.

Autor: Sandra Svetozarević