Život je mozaik satkan od milion detalja, situacija, akcija i posledica koje se urežu u našu svest i pamćenje. Ponekad nas problemi blokiraju, čak vrate jedan korak unazad, pa nam se čini da nema izlaza. Ali, nije tako.

Najčešće je potrebno samo malo napora kako bismo se oraspoložili, vratili pozitivnu energiju i nastavili dalje sa dosta entuzijazma. Evo šta možemo da učinimo za sebe i ljude oko sebe.

Podsetimo se koje su to sitnice koje život znače.

Cenite prave prijatelje/ice. To su oni/e  koji/e će vas kritikovati ako treba, koji će brinuti o tome kako provodite svoje vreme, koje će zanimati vaš život, vaši planovi, vaše želje, koji će vas terati da budete bolji.

Cenite sebe. Cenite svoje telo. Hranite se zdravo. Redovno vežbajte i provodite vreme u prirodi svaki dan. Šetajte. Smejte se i kad vam nije do smeha.  Nemojte da konzumirate alkohol, cigarete i narkotike. Brinite o svom zdravlju. Samo zdrav život je ispunjen život.

Cenite svoju porodicu.  Iako možda nisu savršeni, kao ni vi, oni su deo vas i vi ste deo njih. Budite zahvalni vašoj majci što vas je rodila.  Budite još zahvalniji, ako vas je dojila.

Cenite prirodu. Cenite sunce. Cenite vodu. Cenite zemlju. Cenite svaku životinju, bilo da je velika ili mala, cenite leptira, cenite mrava, cenite pčelu, cenite slona.

Autor:  Tanja Dimitrijević

Izvor članka: