Ako ne želite da se ubrojite u ljude koji trguju svoje sate za novac(umesto za vrednost), koji rade od 9 do 5, i da ostarite bez finansijske nezavisnosti-obavezno se zapitajte -koji je Vaš motiv, šta je Vaše ZAŠTO, zašto radite ono što radite??

Nadam se da, kao i ja, želite biti plaćeni za vrednost koju posedujete, za kvalitet koji Vi dajete poslu, a ne za sate koje provedete na poslu. Dokle god imate stav-odradiću koji sat više, radiću prekovremeno, možda i neki posao pride-samo ćete izgarati za džabe, i kao motor jednog dana pregoreti, i ostati bez novca ili sa malo novca na računu. A to vam ne želim. Želim Vam da zarađujete sumu koja Vama odgovara. I to po Vašim uslovima. Nikada nemojte prodavati vaše vreme za novac. Vreme je suviše dragoceno, da bi se tako trošilo(verujem da znate bolje načine da ga utrošite :)).  Takav način razmišljanja nikad Vas neće dovesti do bogatstva. Bolje obratite pažnju na mogućnosti kako doći do pasivnog prihoda.

I najvažnije, više radite na sebi, nego na bilo čemu drugom. Pustite druge da pričaju i da se bave sitnicama. Vi se bavite sobom.  Povećavajte svoju vrednost. Posećujte seminare, radionice uspešnih ljudi.  Učite jezike. Drugim rečima, konstantno se usavršavajte. Prestanak školovanja nije opravdanje da ne pročitate neku knigu. Učenje je doživotan proces, stoga vam je bolje da se zaljubite u učenje. Znajte da će vas jedan sat čitanja dnevno (iz oblasti kojom se bavite) izbaciti u sam vrh kroz 5 godina, jer većina ljudi ne čita. Čak nemaju ni člansku kartu biblioteke.  Platite sada za vaše usavršavanje koje će vam doneti bogate dividende sutra. Ubrojite se u manjinu koja uspeva, i svakodnevno čitajte i čitajte.

Razmotrimo sada prvo i neophodno pitanje koje morate postaviti sebi, ako želite da u bliskoj budućnosti budete finansijski nezavisni od bilo koga na zemaljskoj kugli. A ono glasi-ZAŠTO? ZAŠTO radim to što radim? Da li ste strastveni u vezi vašeg posla, da li izgarate od želje da ga radite, pa ga i ne doživljavate kao posao, već kao mogućnost da na najbolji mogući način izrazite vašu svrhu i vaše talente? Ili, pak kao većina, jednostavno čekate kraj radnog vremena, ili vikend, odmore i praznike? Da li Vas posao čini srećnim dok ga radite, ili sumornim i nezadovoljnim(pa posežete za pilulama za zaborav i fantaziju-droga, alkohol, televizija, ili se na neki drugi način samouništavate, možda preterano jedete, pa, možda, nezadovoljstvo poslom utapate u nezdravoj hrani)?

Kada saznate odgovor na Vaše ZAŠTO, znaćete kojim putem da krenete. A koji je ispravan-znaćete samo vi. Reći će Vam vaše srce.

Ali, ako i dalje ne znate šta Vas pokreće, ne brinite:

Motiv jeste važan. Ali, ako i dalje ne znate šta je Vaša strast, pitajte sebe šta biste voleli da stvorite, šta možete dati. Pitajte sebe koja je to jedna jedina stvar koju želite da radite bolje od bilo koga na ovom svetu. Šta želite da podelite sa svetom?

Obično neko, ko je ostvario zapaženi i neverovatan uspeh u veoma kratkom vremenskom periodu, svedoči o nekom neprijatnom iskustvu, koje je prethodilo ideji o novom poslu i mogućnosti. Posle takvog preživljenog neprijatnog iskustva ljudi, obično, gledaju svet drugim očima, i obavezno uspevaju. Npr. Og Mandino je bio bez prebijenog novca i hteo da se ubije. Džima Rona je devojčica upitala da li hoće da kupi bombone koje je prodavala od vrata do vrata, ali on(suprug, neko ko radi) nije imao novca, i slagao je devojčicu da je već dolazila jedna i da ih je kupio. Po njegovom svedočenju, nikad se bednije nije osećao nego tada, i zarekao se da će uvek imati novac za slatkiše, ili šta već drugo u svom novčaniku.  I obojica su postali multimilioneri. A zašto? Jer im je bilo DOSTA njihovog pređašnjeg života.

Da li je Vama iskreno DOSTA Vašeg života?

Jeste li dotakli svoje najdublje dno? Znajte da od tog trenutka-kada dotaknete Vaše dno, i zaista ga PREZRETE jedini put je ka vrhu. Dakle, posle svrhe, pitanja zašto, prezrenja vašeg trenutnog stanja, dolazi na red Vaša odluka da ZAISTA uspete(napisana precizno i jasno, sa vremenskim rokovima za svaku stavku, i sa planom akcije).

I zaista uspevate u vrlom kratkom vremenskom periodu da ostvarite zahteve koje ste sebi zacrtali, jer delujete kao Cezar, koji je svojevremeno zapalio brodove (onemogućio odstupnicu) i time stavio svoju vojsku pred svršen čin-POBEDI ili UMRI.

Veni, vidi, vici!(Dođoh, videh, pobedih!) Cezar