Uloge:Vil Smit, Džejden Smit, Tandi Njuton

Godina:2006

Veliki broj porodica susretne se sa problemom besparice, a samim tim i sa borbom za obezbeđivanje egzistencije.

U tom slučaju imamo  dve mogućnosti:

1)jadikovati nad svojom sudbinom i dići ruke od svega ma koliko teške posledice to imalo,

2) ili se hrabro boriti sa nedaćama.

Kris Garden, kao pravi stub svoje porodice, rešava da preuzme stvari u svoje ruke i vodeći se onim “sve je moguće ako dovoljno želite i ako se posvetite tome”, za razliku od svoje žene koja ga, ne mogavši da više izdrži, ostavlja samog sa njihovim sinom.

Nameran je da od prodavca medicinske opreme postane uspešni broker. Mislite da je to nemoguće?  E,pa ovaj vas film uči da nije. Naravno, to nije put posut ćvecem već trnjem, ali Kris namerava da ga pređe,zbog sebe,a još više zbog svog sina kome je jedini oslonac, i jedina nada.

Upravo ta ljubav koju mu dečak pruža daje mu snagu da prevaziđe sve prepreke koje mu na tom putu stoje. Scene njih dvojice,ta bezrezervna i najčisitja ljubav, ljubav između roditelja i dece najdirljivije su u celom filmu. Ono što je zanimljivo je da Krisa i njegovog sina glume otac i sin,Vil I Džejden Smit. Možda i zbog toga te scene deluju toliko uverljivo.

Život nas, nažalost, uči  da ljudi često u potrazi za novcem i boljim životom izgube ono najvažnije, dušu. Kris ne dozvoljava da mu se to dogodi. I pored svih poniženja i saplitanja na koje nailazi on ostaje častan i pošten čovek, ma koliko to mnogi ne cenili.

Na kraju dolazimo do pitanja, da li je do potpune sreće moguće doći?

I naslov, a i sam film nam ukazuju da je do potpune sreće nemoguće doći, ali da smo uvek u potrazi za njom, verujući da nas do nje deli samo jedan korak, jer “sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da”.

Još jedna zanimljivost ovog filma leži u tome da je rađen prema istinitom događaju.

Džejden Smit je za ulogu Krisovog sina dobio MTV nagradu za najboljeg debitanta.